Hestepas

Dansk lovgivning kræver, at alle heste født efter 1/1 1999 eller derefter  skal være i besiddelse af et hestepas. Fra 1/7 2009 skal alle pas endvidere inkludere medicinsider.

Det betyder, at alle Paints skal chippes. At hesten bliver chippet udelukker den ikke fra konsum med mindre chipmærkningen registreres hos fødevarestyrelsen. Dvs. i det tilfælde, hvor hesten chippes udelukkende i forbindelse med identifikation, udelukkes den ikke fra konsum. Fryse/brandemærker med opdrætter-logo regnes ikke for  entydige og gælder derfor ikke som id.

Er hesten født i Danmark skal passet udstedes i Danmark. Bliver hesten importeret til Danmark fra et EU land, skal den følges af et hestepas udstedt i det land, den er født i. Bliver hesten importeret fra et land udenfor EU (f.eks. USA), skal den have udstedt et hestepas i Danmark.

Hestepasset skal altid følge hesten, d.v.s. når den er sendt i træning, rejser, bliver solgt o.lign. skal passet altid med hesten. Da der kun må udstedes et pas på hesten, er det derfor også vigtigt, at du spørger til passet, når du køber hest.

Der har været eksempel på ejer, der fik udstedt dansk hestepas på sin hest. Efterfølgende har det vist sig,  at hesten allerede havde et tysk hestepas. I dette tilfælde blev det danske pas derfor inddraget, da det tyske pas var udstedt først.

Husk derfor altid at bede om hestens pas, når du køber en hest.

Som medlem i PHCDK kan du få råd og vejledning vedrørende hestepas.

Hestepas for American Paint Horses udstedes af Videncentret for Landbrug | Heste.