10.10.2019

Generalforsamling 2019

Årets generalforsamling er d. 17. november.

Info finder du HER

10.10.2019

Danish Paint Horse Championship 2019

Danish Paint Horse Championship er vel overstået og det var en fantastisk weekend med super god stemning.

Vi vil gerne sige stor tak til alle vores hjælpere og sponsorer og selvfølgelig alle deltagerne, uden jer intet show.

Scoresheets og resultater kan ses HER

Vi glæder os til at se jer alle til Danish Paint Horse Championship 2020 og planlægningen er allerede igang.

16.09.2019

Valg af International Director

Så er det nu, at du skal stemme på, hvem du gerne vil have som International Director for Danmark. Der er 2 der har stilt op og det er Dora Gocze og Berit Rasmussen. 

En Director samarbejder med APHA på vejne af alle de danske APHA medlemmer og har stemmeret, når der hvert år er convention i USA og der stemmes om f.eks regel ændringer.

Både Dora og Berit sidder allerede i den Internationale Kommite og har begge lyst til at fortsætte med at gøre et fantastisk arbejde for Danmark.

Alle APHA medlemmer har fået en mail med et link til at stemme. Hvis du er medlem af APHA og ikke har fået en mail vedr. afstemningen, så endelig bare kontakt os og så finder vi ud af det.

07.09.2019

Euro Paint 2019

Euro Paint 2019 er ovre for i år og det var som altid et brag af et show. 

Der var en del danskere til start, som alle kom hjem med flotte resultater og vi vil gerne sige STORT tillykke til alle danskerne der deltog.

Torsdag var der Nations Cup, hvor landene kan stille et hold og dyste mod hinanden. Det er meget festligt og Danmark forsvarede vores 3. pl. fra sidste år. Det var bare SÅ flot. 

Detltagerne i de forskellige klasser til Nations Cup var:

Trail: Freja Segelund og Gamblers Sexy Zip

Showmanship: Siri Rasmussen og Gamblers Senci

Horsemanship: Freja Olsen og Madam Blues Duffy

Pleasure: Michelle Schønwald og Hawthorns Pleasant Zip

Stand in: Anne Sjønov og Hawthorns Amber

Tak piger fordi i altid at friske på at stille op til Nations Cup.

I kan læse mere om Euro Paint HER

Og små videoer fra de forskellige dage kan ses HER på Youtube.

07.09.2019

W&T klasser til Danish Paint Horse Championship 2018

Efter jeg blev introduceret til Western sporten og forelskede mig i Paint hestene har jeg altid haft et ønske om en dag at få en hest der var god nok til at kunne være med i større show. Drømmen gik i opfyldelse da jeg købte en 2 års paint hoppe i november 2017.

I 2018 brugte vi masser af timer sammen, vi trænede en masse fra jorden og begyndte også at få mere gang i ridning, men af hensyn til hesten var så ung og indimellem stod stille for at vokse så koncentrerede vi os mest om in hand dicipliner og let ridning i skridt og trav.

Jeg kunne godt fornemme at det vil tage sin tid som ny western rytter og en ung hest der også lige skal lære før vi kunne komme ud til et rigtigt show. Derfor valgte jeg at tage ud til shows hvor vi kunne deltage i nogle Allbreed shows og andre mindre lokale shows med W&T klasser.

Til min store glæde indførte PCHDK for første gang W&T klasser til Danish Paint Horse Championship 2018 endda med hele 3 dommere. Nu havde jeg for første gang mulighed for at deltage i et pointgivende show selv med en ung urutineret hest.

 Jeg kontaktede derfor APHA for at få lavet et W&T Amateur/Novice Amateur card og jeg var klar til at kunne tilmele os til vores første DM.

Vi havde en fantastisk positiv oplevelse. Gode forhold til hesten, et velafviklet show og ikke mindst god stemning blandt deltagerne, her var plads til at være ny og begå fejl - vi skal jo alle lige lære hvordan det hele lige foregår. Heldigvis er alle hjælpsomme og giver lige en hånd og gode råd med på vejen. Det er virkelig værdsat af en urutineret rytter som mig.

Vi vandt indtil flere dicipliner og jeg vandt min første medalje nogensinde – og sikken en gaveregn, PHCDK havde så mange flotte sponsorpræmier de uddelte til vinderne.

Min unge hest opnåede så mange point med 3 dommere at vi rent faktisk gik hen og fik flg. placeringer for hele 2018:

  • PHCDK High Point 2018 Amateur WT Horsemanship
  • PHCDK High Point 2018 Amateur WT Overall
  • APHA Zone Champion Amateur WT  Zone 12 (modtog en APHA jakke)

Efter sådan en show start har vi kun fået mod på mere, og jeg vil opfordrer alle der måtte sidde og tvivle eller ønske det samme som jeg gjorde om at komme og være med.

Jeg håber, at min oplevelse kan være med til at overbevise andre om at uanset hvilket niveau du og hesten er på så kan I også være med. Jeg håber at se flere deltagere i W&T klasserne, og tror at jo flere der ved denne mulighed er der jo flere vil vi se fremover.

Afslutningsvis vil jeg bare sige jeg glæder mig til Danish Paint Horse Championship 2019 selv om I år bliver det svært blandt de mere rutinerede, men nu er vi igang......

/Vibeke Schou og Katie

07.09.2019

Det Fynske Dyrskue 2019

Hermed lidt om Det Fynske Dyrskue, skrevet af Vibeke Schou.

"3 års hopper"

CW Blue Eyes Shadow – opnåede 22 point 1. præmie – ejer Lene Nieburg Hansen

 

”Hopper på 4 år og derover ( som ikke foler i udstillingsåret )”

LBS Katie Dun - opnåede 23 point 1. præmie + ærespræmie - indstillet til kampen om skuets bedste hoppe på tværs af alle racer og blev nr. 9 - ejer Vibeke Schou

 

"Valakker"
Snowys Blue eye Gangster - opnåede 23 point 1. præmie + ærespræmie - ejer Pernille T. Poulsen
CW Kenos White Shadow – opnåede 22 point 2. præmie - ejer Sine Madsen

 

Olenas Blue Image – opnåede 22 point 3. præmie – ejer Kurt Nybo

 

I år havde vi 5 Paint heste tilmeldt til mønstring og bedømmelse på Det Fynske Dyrskue. Formålet med mønstring for dommerne er at præsentere hesten på en sådan måde, at den såvel på stedet som under bevægelse tager sig bedst muligt ud for racen.

Ved konkurrencemønstring gives der max. 50 point.

Der gives point for:

  • Opstilling max. 10 point
  • Skridt max. 10 point
  • Trav max. 10 point
  • Vendinger max. 10 point
  • Hestens velplejethed og optømning max. 05 point
  • Mønstrerens påklædning og optræden max. 05 point

 

Vores rideklasse var en kæmpe succes, vi havde 57 tilmeldinger mod dressur 27 tilmeldt og 6 i spring klasserne. Der var tilmeldt alt lige fra Miniature til Shire heste som vi måtte dele op i klasser for små/mellemstore og store heste i både Trail in Hand og Ranch Trail.

Vi ville gerne vise bredden i vores sport, og dermed fortælle at alle kan ride western uanset hesterace og med en Paint Horse eller Quarter så kan man virkelig komme langt indenfor western ridningen.

Vi havde som de eneste fået tildelt den ene hestering vi måtte bruge lørdag og søndag hvor vi bla. kunne afholde vores Western rideklasse ”Ranch Trail” og vi lavede en workshop hvor vi inviterede nogle hesteejere og deres heste med ind for at få hjælp og råd til i hvordan vi indenfor westernsporten træner med vores heste.

Disse konkurrence skabte god reklame for western sporten og ikke mindst vores fantastiske heste,vi havde mange tilskuere under konkurrencerne og mange gæster og hestefolk har været forbi vores stald og modtaget brochurer og flyers om PHCDK.

 

Tak fra alle deltagere til PHCDK for støtten til at dette kunne lykkes.

26.06.2019

Danish Paint Horse Championship 2019

Vi er i fuld gang med planlægningen af Danish Paint Horse Championship 2019, som igen i år er den første weekend i oktober i Vejle.

 

Horse IQ Clinic

Vores arrangement i samarbejde med APHA i april blev en stor succes og alle havde en fantastisk weekend.

IQ clinicen forløb over 3 dage og deltagerne var delt op i 3 hold. Dem der var med som dommere, dem der var med som show ryttere og dem der var med som show sekretær/manager.

Det var APHA, der havde arrangeret indholdet af clinicen. Vi, PHCDK, stod for alt det praktiske omkring arrangementet og ud over de danske deltagere, var der deltagere fra Norge, Sverige og Irland.

Stor tak til APHA, for at gøre det muligt at holde sådan et arrangement her i Danmark og tak til Irene, David og Sandy som var undervisere på de forskellige hold. 

Billeder fra alle 3 dage kan ses HER på www.taselvfoto.dk og er taget af John Jensen.

27.03.2019

Har du brug for hjælp???

Til arrangementet HorseIQ her den første weekend i April kommer Irene, som er International Director for APHA med hendes mobile kontor. 

Hun har mulighed for at lave papir arbejdet, som det de laver i USA, så hvis du er den heldige ejer af en Paint, som du ikke har fået omregistreret eller noget andet, har du nu mulighed for at få det gjort og få dine papirer med hjem med det samme, så skal det ikke skal sendes med post fra USA, med risiko for at blive væk undervejs.

Det er en helt enestående mulighed, så kom til Bluehills lørdag eller søndag over middag og tag en snak med Irene. 

Vi er der til at hjælpe med det engelske, hvis det skulle være et problem og hvis du har spørgsmål, så endelig bare kontakt os.

06.03.2019

Kumlegaard Spring Celebration 2019

Den først weekend i maj er der igen i år show på Kumlegaarden, hvor der vil være APHA klasser. Det har i mange år været efterspurgt med APHA show på Sjælland, så vi håber at rigtig mange Paint vil støtte op om dette show.

De point der optjenes til dette show er også med i optællingen til PHCDK´s årlige Highpoint, som er point der er optjent ved danske show. Du skal bare være medlem af PHCDK på optjenings tidspunktet.

Lidt info om showet kopieret fra Facebook:

Kumlegaard Spring Celebration fik en super fin start i 2018 med klasser i AQHA, APHA, NSBA, NRHA.dk og Allbreed.

Her i 2019 bygger vi videre på succesen og udvider programmet til også at omfatte NRHA. com klasser. Derfor er showet også udvidet til 4 dage.

I Reining klasserne er der 5.000 $ added samt to Morrison og et Morgan trofæ at ride om.

I NSBA klasserne er der ligeledes 5.000 $ added, og vi gentager succesen fra sidste år med en ungheste cup for 1-2 årige heste.

I såvel AQHA klasserne samt APHA klasserne indfører vi på opfordring fra deltagerne weekendkort.

Endelig vil der som sidste år være et udvalg af allbreed klasser inklusive Walk & Trott klasser.

Kumlegaard Spring Celebration 2019

13.02.2019

Årets føl og unghest 2019

Vi har igen i år vores føl og ungheste konkurrence. 

Det kan du læse meget mere om HER

Vær med til at sætte focus på Paint avlen og de unge heste og deltag i konkurrencen.

13.02.2019

Highpoint 2018

Så er opgørelsen over PHCDK´s Highpoint for 2018 opgjort.

Stort tillykke til vinderne som kan ses HER

Og vi vil gerne sige tak til de ryttere og medlemmer af PHCDK, som støtter op om de danske shows. 

I år bliver der to shows her i DK. Den første weekend i maj er der et privat show på Kumlegaarden, Sjælland og den første weekend i oktober holder PHCDK vores årlige show.

Points fra begges shows tæller med til Highpoint 2019.

16.01.2019

APHA horseIQ Scandinavia

Så er der endeligt nyt og mere info vedr. horseIQ arrangementet, som vi er med til at arrangere sammen med APHA, hvor du kan deltage både som rytter, dommer aspirant og showsekretær. 

Alt info kan du finde via linket herunder og hvis der er noget du har spørgsmål om, så endelig kontakt os.

APHA horseIQ Scandinavia

13.01.2019

Medlemskab

Så er 2019 godt igang og det er nu tid til at indbetale jeres medlemskab for 2019. 

Da der kom en ny datalov sidste år, er det meget vigtigt at i udfylder indmeldelses skemaet på medlems siden.